SDN pro cloud computing

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa venuje technológii SDN. Práca obsahuje teoretickú časť a praktickú. V teoretickej časti je popísaný koncept SDN sietí, fungovanie protokolu OpenFlow, porovnanie jednotlivých open source SDN kontrolérov a reálne nasadenie technológie SDN. Praktická časť obsahuje postup inštalácií jednotlivých komponentov na vytvorenie topológie a následné realizovanie laboratórnej úlohy. Laboratórna úloha oboznámi študentov s vytváraním a modifikovaním tokov v SDN sieti.
The theme of this bachelor work is SDN technology. It consists of both practical and theoretical part. In theory section, we described the main concept of the SDN network, functioning of OpenFlow protocol, comparison of individual open source SDN controllers and real onset of SDN technology. Practical section contains procedure of individual components being installed to create topology and to forward realization of laboratory task. The laboratory work also depicts the way of creation and modification of streams in the SDN network.
Description
Citation
KUKLOVSKÝ, A. SDN pro cloud computing [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dejdar (člen) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Na obrázku B.2 uvádíte topologii, kdy na OVS jsou připojeny 3 rozhraní, na Obr. B.3 kontrolujete, že jsou všechny rozhraní aktivní, ale z výpisu je zřejmé, že jsou aktivní pouze 2, je tedy znázorněná topologie správná?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO