Studium vlastností elektrodových materiálů pro pokročilé lithium iontové systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tahle Bakalářská práce se zabývá studiem vysokonapěťového materiálu pro kladnou elektrodu LiNi0,5Mn1,5O4. První část práce se zabývá teorii ohledně akumulátorů a následně Li-ion akumulátory, kde jsou popsány jednotlivé materiály pro kladné elektrody. V druhé části je zkoumán právě samotný materiál, který je dopován chromem, mědí a molybdenem.
This bachelor thesis is involved in study high voltage material for positive electrode LiNi0,5Mn1,5O4. The first part of thesis is involved in theory around batteries and then Li-ion batterie, where there are described individual materials for positive electrodes. In the second part of theses is examined the material itself, which is doped by chrome, copper and molybdenum.
Description
Citation
JURÁNEK, D. Studium vlastností elektrodových materiálů pro pokročilé lithium iontové systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a komise. Otázky komise k obhajobě: 1. V práci vidět, že zvyšování tlaku zlepšuje vlastnosti. Je nějaký limit kam s tlakem můžete zajít? 2. Byl by rozdíl ve vlastnostech mezi elektrodami kterých lisovací tlak se liší v jednotkách, maximálně desítkách? 3. Jakou přesnost má vámi používaný lisovací přístroj?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO