Problematika revizní činnosti a zpracování revize tkalcovského stavu Dornier HTV4/SD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce v úvodu stručně pojednává o historickém vývoji norem, podle nichž jsou prováděny revize na elektrických zařízeních. Dále se zaměřuje na právní a zákonnou stránku dané problematiky, jejíž součástí je i podrobnější výpis z příslušných zákonných ustanovení. V nich jsou platná znění, která popisují konkrétní povinnosti a sankce za možné vzniklé situace způsobené nezodpovědným jednáním. V následující části se bakalářská práce zabývá analýzou dostupných podkladů ke konkrétnímu tkalcovskému stavu s bližším vysvětlením principu funkce zařízení a zaměřením na jednotlivá rizika z toho vyplívajících. Podle vytvořeného tematického postupu revize je následně na daném zařízení revize provedena s následným vyhodnocením nabytých poznatků a zjištění.
This work initially deals with a brief historical development of standards, according to which are revised on electrical equipment. It also focuses on legal and the legal aspect of the issue, which includes a more detailed listing from applicable legal provisions. They contain valid texts that they describe specific obligations and sanctions for possible situations caused by irresponsible acting. In the following part, my bachelor thesis deals with the analysis of available documents for a specific weaving loom with a closer explanation of the principle of operation of the equipment and focusing on individual risks arising from it. According to the thematic revision process created, it is subsequently carried out at the given facility with subsequent evaluation of acquired knowledge and findings.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, L. Problematika revizní činnosti a zpracování revize tkalcovského stavu Dornier HTV4/SD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Problematika revizní činnosti a zpracování revize tkalcovského stavu Dornier HTV4/SD. Práce obsahuje popis činnosti tohoto stroje, seznámení se s vnějšími vlivy a měření daného zařízení. Další částí revize je zkouška stroje. Vyhodnocení je provedeno porovnáním naměřených hodnot s hodnotami požadovanými předpisy a normami. Výsledkem je revizní zpráva. Na otázky oponenta student odpověděl. Na doplňující dotazy v následující diskusi odpovídal s rezervami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO