Měření přesnosti osobních glukometrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá měřením přesnosti osobních glukometrů. Teoretická část je zaměřená na zpracování informací o glukóze a její roli v organismu, diabetu mellitu, postupech a přístrojích používaných při selfmonitoringu glykemie. Další část je zaměřena na přípravu praktické části, zejména popis dostupného osobního glukometru, výpočet potřebných měření k provedení experimentu a popis refernčního vzorku k naměření dat.
This thesis deals with accuracy measurement of personal glucometers. The theoretical part is focused on processing information about glucose and its role in organism, diabetes mellitus, procedures and devices used in self-monitoring of glucose. The next part is focused on preparation of practical part, especially describing available personal glucometer, testing its measuring accuracy, the calculation of necessary measurements to perform the experiment and a description of the reference sample for data measurement.
Description
Citation
KROULÍKOVÁ, M. Měření přesnosti osobních glukometrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof.Ing. Marek Penhaker, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka odpověděla na otázku oponenta, jaký je rozdíl mezi statickou přenosovou charakteristikou a dynamickou přenosovou funkcí? Proč byl analyzován pouze jeden glukometr? Mgr. Bernard položil otázku, byly všechny použité proužky pro měření z jedné šarže? Prof. Penhaker položil otázku, je peroxidáza závislá na teplotě? Jak byla zajištěna stabilita teploty roztoku? Co se myslí pojmem fantom? Ing. Mézl položil otázku, jak byly získány hodnoty referenční glykemie? Ing. Sedlář položil otázku, jak funguje použitý senzor? Jaká je Michaelisova konstanta? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO