Fúzní systémy a problematika jejich stínění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spojenou s jadernou fúzi v souvislosti se snahou o její využití jako zdroje energie pro lidstvo. V první části práce uvádím stručný náhled do historie jejího výzkumu. Dále řeším problematiku možných přístupů jejího dosažení a udržení v technologickém zařízení. Krátce pojednávám o důležitosti jejího ovládnutí. V další části se zabývám existujícími a předpokládanými problémy souvisejícími s radiačním poškozením při jaderné fúzi v technologickém zařízení. V neposlední řadě pojednávám o principu Tritiové hospodářství.
This thesis is concerned with nuclear fusion and its use as a source of energy for humanity. In the first part of my thesis, I will briefly explore the research history of nuclear fusion. Next, I will investigate the various possible issues connected with achieving and sustaining nuclear fusion. I will briefly discuss the importance of mastering it. I will talk about existing and anticipated risks of radiation damage which can occur during nuclear fusion. Lastly, i will discuss the principles of tritium breeding.
Description
Citation
ROUBAL, M. Fúzní systémy a problematika jejich stínění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Štěpán Foral (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce. Student prezentoval plynule a srozumitelně. Vedoucí práce Ing. Král přečetl posudek práce. Následně Ing. Katovský, Ph.D. přečetl oponentský posudek. Až na drobné detaily student zodpověděl všechny otázky oponenta. Následně Ing. Foral, Ph.D. položil otázku na návrh modelu. Student otázku zodpověděl. Dále Ing. Krbal, Ph.D. položil otázku na výběr plodících materiálů, na kterou student neodpověděl v dostatečném rozsahu. Komise doporučuje práci k dopracování a obhajobě v náhradním termínu SZZ.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO