Vsakování srážkových vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je definovat legislativní možnosti vsakování, zadržování a odvádění dešťových vod pro rodinný dům v České republice. Práce se mimo vody srážkové zabývá i vodami splaškovými, jejich kvalitou a následným využitím. Dále je definováno množství využitelných šedých vod v domácnosti. Jsou popsány systémy pro zadržení vod splaškových, poté systémy aktivního záchytu vod srážkových, technické principy jejich návrhu a přečištění srážkové vody před vypuštěním do povrchových a podzemních vod. V praktické části jsou navrženy systémy pro využití zachycené srážkové vody a systém pro využití šedé vody. Nakonec se navržené systémy ekonomicky zhodnotí a posoudí se?jejich realizovatelnost.
The aim of this bachelor´s thesis is to define legislative options of infiltration, retention and drainage of rainwater for household in Czech republic. Thesis describes not only rainwater, but also waste water, the quality and usage of them both. Furthermore, the?amount of usable grey water in household is defined. Then the systems for retention waste water and rainwater are desribed as well as technical principles of their design and purification of rainwater. In the final part od this thesis, the systems for usage of?rainwater and grey water are designed. Finally, the designed systems are evaluated and their feasibility is assessed.
Description
Citation
KRAČMAN, M. Vsakování srážkových vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Veronika Singrová - tajemník, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
V úvodu obhajoby studen přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Je šedá voda vždycky bez fekálního znečištění? Je možné, že obsahuje malé množství fekálního znečištění. Co by se stalo, kdyby nádrž byla úplně naplněna? Voda by začala vytékat z akumulační nádrže. Ve vsakovacích zařízení by se vytvořil velký tlak a začala by vytékat víkem. V jaké hloubce je hladina podzemní vody? Přibližně v hloubce 3 m. Jaká je normou stanovená minimální vzdálenost mezi hladinou podzemní vody a dnem zařízení? Minimální vzdálenost je 1 m. V mém návrhu je to vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO