Informační jednotka pro osobní vůz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout a realizovat zařízení rozšířující funkcionality palubního počítače. Práce se nejprve zabývá rešerší dostupných jednodeskových počítačů následně výběrem vhodné dotykové obrazovky, poté analýzou protokolu, který je použit pro komunikaci mezi jednotkami. Dále se práce postupně zabývá návrhem architektury celého systému, tvorbou grafického rozhraní a archivací telemetrických dat. Následně se zabývá tvorbou rozhraní, které umožňuje vizualizaci archivovaných dat na stolním počítači. A na konec realizací online monitoringu vozidla skrze GSM modul. V závěru práce jsou shrnuty získané informace a dosažené výsledky.
The aim of this thesis is to design device which extended functionalities of on-board computer. The thesis first deals research of available single board computers and then selecting the appropriate touch screen, then analyzing the communication protocol which is used to communication between devices. Further, the thesis deals design architecture of system, creating a graphic interface and archiving telemetry data. Subsequently, deals creation of an interface that allows the visualization of archived data on a desktop computer. And finally, the implementation of online vehicle monitoring through the GSM module. The conclusion summarizes obtained information and the results achieved.
Description
Citation
MUSIL, R. Informační jednotka pro osobní vůz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student během obhajoby uvedl komisi do problematiky své práce. Následoval přehled použitých platforem, HW a vlastního SW, včetně uživatelského rozhraní a online monitoringu. Celkovou funkčnost zařízení a rozhraní student dokázal na přineseném demonstrátoru a během obhajoby vysvětlil otázky oponenta. Na otázky komise ohledně použití jazyka C# a motivace práce student reagoval samostatně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO