Hardware pro sběr telemetrických dat z osobního vozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout a realizovat jednotku pro sběr telemetrických dat z osobního vozu Škoda Felicia. Práce se nejprve zabývá rešerší dostupných jednočipovým mikrokontrolérů dostupných na trhu. Poté návrhem hardwaru s vybraným mikrokontrolérem a také vytvořením protokolu pro přenos dat z toho hardwaru do externí informační jednotky. Před samotnou realizací hardwaru, se práce zabývá vytvořením umělého zdroje dat pro testování navrženého protokolu. Posledním bodem je realizace hardwaru a následná implementace softwaru zajišťující sběr dat. Ten je umožněn částečně pomocí externích senzorů a také realizovanou komunikací s jednotkou osobního automobilu prostřednictvím komunikačního protokolu KW-1281.
The aim of the work is to design and implement a unit for collecting telemetry data from a Škoda Felicia passenger car. The work first deals with a search of available single-chip microcontrollers available on the market. Then by designing the hardware with the selected microcontroller and also creating a protocol for transferring data from that hardware to an external information unit. Before the actual implementation of the hardware, the work deals with the creation of an artificial data source for testing the proposed protocol. The last point is the implementation of hardware and subsequent implementation of software providing data collection. This is made possible partly by external sensors and also by the implemented communication with the car unit via the communication protocol KW-1281.
Description
Citation
MUSIL, T. Hardware pro sběr telemetrických dat z osobního vozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student na začátku obhajoby popsal vlastní HW, komunikační protokol, umělý zdroj dat použitý pro simulaci a komunikaci se stávající ECU. Otázky oponenta byly zpracovány a vysvětleny v prezentaci obhajoby. Na otázky komise ohledně připojení zařízení do vozidla a dalšího vývoje práce student samostatně odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO