Analýza erozních a odtokových poměrů pro potřeby pozemkových úprav

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce bylo provést analýzu erozních a odtokových poměrů pro účely pozemkových úprav. Míra erozní ohroženosti byla určena pomocí rovnice Wischmeiera a Smithe v prostředí geografického informačního systému ArcGIS. Na základě digitálního modelu terénu byla zjištěna akumulace vody a vytyčeny kritické body. Dále byli vypočítány odtokové poměry pomocí hydrologického modelu DesQ.
The aim of this work was to analyze the erosion and runoff conditions for landscaping. The degree of erosion risk was determined using the Wischmeier and Smith equation in the ArcGIS geographic information system. Based on a digital terrain model, water accumulation was determined and critical points were identified. Furthermore, runoff ratios were calculated using the hydrological model DesQ.
Description
Citation
BENÁČEK, J. Analýza erozních a odtokových poměrů pro potřeby pozemkových úprav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Miroslav Dumbrovský, CSc. - předseda, doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - místopředseda, Ing. Věra Horáková - tajemník, Ing. Pavel Menšík, Ph.D. - člen, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Veronika Sobotková, Ph.D. - člen, Ing. Michal Kriška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Připomínky a dotazy k práci - byly zodpovězeny Mapa erozní ohrožeností území sklon území, jaké jsou sklony pozemků a proč je eroze tak nízká? - spíše rovinatý terén, směrem k tokům a VN se sklon zvyšuje, metoda výpočtu sklonu - zodpovězeno Množství usazenin, z tohoto pohledu kalibrace rovnice USLE? - výpočet množství usazenin: neúplná odpověď Chybí vyhodnocení, lepší porovnání výsledků. Co znamená cestní síť s protierozním účinkem, jak by to mohlo vypadat a kde by mohla být umístěna? - převážně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO