Modelování demolice komínu

Abstract
Práce se zabývá řešením diskrétního dynamického 2D modelu komína při jeho demolici. Konkrétním cílem práce je objasnění pozorovaného fenoménu zlomení komína při pádu. V rámci práce je komín navržen a řešen v programu FyDiK, který umožňuje výpočty úloh se zahrnutím dynamických jevů. Pro vzájemné ověření výsledků byly vypracovány dva modely komína.
The thesis deals with solving of a discrete dynamic 2D model of a chimney during its demolition. Specific goal of the thesis is to clarify observed phenomenon that is a break of the chimney while falling. The model of the chimney is designed and solved using software FyDiK which is able to solve dynamic effects. For verification of results, two models of chimney have been designed.
Description
Citation
FICKER, T. Modelování demolice komínu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - předseda, prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. - místopředseda, Ing. Martin Kalina - tajemník, Ing. Daniel Jindra - tajemník, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen, doc. Ing. Jiří Kala, Ph.D. - člen, Ing. Petr Hradil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
doc. Kala: dotaz na koeficienty tlumení - proč jste je tak zvolil a co to znamená? student: reaguje, odpovídá, realizuje náčrt na tabuli, diskutuje s docentem. Odpověděl na dotaz doc. Kaly. prof. Novák: dotaz na imperfekce materiálové a geometrické a případné implementace do výpočetního modelu - student reaguje, diskutuje s prof. Novákem. Komise diskutuje o možnostech pádu komínu doc. Kytýr: jak možno ovlivnit směr pádu komínu, student reaguje, doc. Kytýr se táže na vlivy materiálu, student odpovídá. Student ukáže doplňující video doktor Hradil: dotaz na prvky modelu - jak jsou popsány prvky u kterých je překročený limit namáhaní. Student vysvětlil nelinearitu pracovního diagramu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO