Numerická podpora pro štípací test na trámovém tělese

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na numerickou podporu netradičního štípacího testu. Numerická analýza je provedena v programu ANSYS pro tělesa s různými vstupními parametry a vyhodnocení jejich chování při štípacím testu. Sledované jsou výsledné hodnoty parametrů charakteristických pro výpočty lomové mechaniky; faktor intenzity napětí a T-napětí a jejich funkcích v závislosti na délce sledované trhliny, jejichž průběh je graficky znázorněn.
Bachelor thesis is focused on numerical support of wedge splitting test with non-traditional geometry. Numerical analysis takes place in program Ansys, defining behavior of models with modified entry parameters. Attention is focused on values of parameters characteristic for fracture mechanics; stress intensity factor and T-stress and functions describing their relationship to length of crack, evaluation of which is graphically illustrated.
Description
Citation
JUHÁSZOVÁ, T. Numerická podpora pro štípací test na trámovém tělese [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - předseda, prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. - místopředseda, Ing. Martin Kalina - tajemník, Ing. Daniel Jindra - tajemník, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen, doc. Ing. Jiří Kala, Ph.D. - člen, Ing. Petr Hradil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
doktor Hradil: jestli byl zkoumán vliv roznosu zatížení na určitou plochu, nejen lokálně jednou silou. Studentka tuhle problematiku nezkoušela. docent Kala: dotaz na podrobnější popis práce, studentka odpovídá prof. Novák: položil otázku na diskuzi, studentka s prof. Novákem diskutovala prof. Keršner: dotaz na model trhliny / vrubu v modelu ansysu - studentka odpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO