Vliv provedení zateplení zdravotního střediska na výdaje spojené s jeho provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením vlivu zateplení zdravotního střediska v Jablunkově na výdaje spojené s jeho provozem. První část se věnuje obecně energetické náročnosti staveb, legislativě a základním požadavkům na hodnocení energetické náročnosti budovy. Poté jsou popsány jednotlivé druhy materiálů tepelných izolací včetně různých způsobů zateplení konstrukcí. Následně jsou vylíčeny metody sestavení rozpočtu a ekonomického hodnocení investice. Druhá část se zabývá návrhem několika variant zateplení zdravotního střediska. Na základě návrhů zateplení jsou poté stanoveny rozdíly v nákladech na provozování zdravotního střediska s nezateplenou obvodovou konstrukcí a se zateplenými alternativami. V závěru práce jsou z hlediska ekonomické návratnosti vyhodnoceny všechny navržené varianty zateplení při využití vlastních finančních zdrojů a úvěru.
These thesis deal with assessment influence thermal insulation of the health care in Jablunkov on outlay connected with operation. The first part is dedicated to demands of energy buildings in general, legislation and basic requirements on evaluation of energy performance of buildings. Afterwards there are described individual species of thermal insulation materials including different ways of thermal insulation of constructions. Then there are described methods of budgeting and economic evaluation of investment. The second part of these thesis deal with design of several variants of thermal insulation of the health care. On the basis of proposals of thermal insulation are then stated variations in expense for management of the health care without thermal insulation of perimeter structure and on the other side with the thermal insulation variants. At the end of thesis there are evaluated all proposed variants of thermal insulation in terms of economic returns if own financial resources and credit are used.
Description
Citation
BOJKO, T. Vliv provedení zateplení zdravotního střediska na výdaje spojené s jeho provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Vliv provedení zateplení zdravotního střediska na výdaje spojené s jeho provozem. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně a jasně. Ing. Milada Komosná, Ph.D., položila otázku: Druhy zateplení v zahraničí. doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. položil otázku: Negativní vliv EPS vzhledem ke kvalitě vnitřního prostředí. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO