Vývoj a optimalizace systému pro měření zálivky rostlin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámení se senzory a problematikou měření zálivky rostlin. Výstupem této práce je tvorba inteligentního prototypu modulu, který má měřit teplotu, vodivost a pH zálivky. Automatické měření těchto vlastností ulehčí a zrychlí vyhodnocování parametrů. Tento měřicí modul je rozšířením stávajícího zařízení o možnost měření vlastností zálivky rostlin.
The main goal of this thesis is to become acquainted with questions of sensors and the problems of measuring the plant watering. The result is creating an intelligent prototype of a module that should measure temperature, conductivity and pH of the watering. Automatic measuring of these properties makes the parameter evaluation easier and quicker. This measuring module extends contemporary device with the possibility to measure properties of the plant watering.
Description
Citation
KAŠPÁREK, P. Vývoj a optimalizace systému pro měření zálivky rostlin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) Ing. Daniel Bečvář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl následující dotazy. S jakou přesností (resp. s jakou chybou) jste schopen měřit jednotlivé fyzikální veličiny pomocí navrženého přístroje? V textu práce uvádíte, že je navržený přístroj připraven na použití s komunikačním modulem IQRF díky osazené patici. Obsahuje vámi vytvořený obslužný program mikrokontroléru implementaci podpory tohoto modulu? Nebude ovlivněna přesnost měření, pokud budete napájet přístroj pomocí síťového adaptéru? (zvlnění napájecího napětí, přenos vf rušení ze sítě do napájecího obvodu zařízení)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO