Dostavba městského bloku - ulice Křížová

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Návrh nové zástavby na ulici Křížová, která se nachází v městské části Staré Brno. Zásadním bodem je hledání nového stavebního programu, prostorové uspořádání a architektonický návrh bloků s novou ulicí. Hlavní cíle jsou nenarušit stávající zástavbu, držet uliční linii a najít nové funkce pro v současné době jinak nevyužitý a chátrající prostor. Dále bude s návrhem souviset také doplnění nových urbanických celků na území bývalé textilní továrny Kras, Mendlova náměstí a nové zástavby v ulicích Hybešova a Václavská.
Design of a new development on Křížová Street, which is located in the Old Brno district. The crucial point is the search for a new building program, the spatial arrangement and the architectural design of the blocks with a new street. The main aims are to find new functions for this currently otherwise unused and dilapidated space, to keep a street line and concurrently not to disturb the existing buildings. Furthermore, the addition of new urban units on the territory of the former Kras textile factory, Mendel square and new buildings in Hybešova and Václavská streets will be related to the proposal.
Description
Citation
PELKA, F. Dostavba městského bloku - ulice Křížová [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Jiří Knesl (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Pavel Bainar (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Představení studenta a komise Prezentace zadání a analýz Prezentace Bakalářské práce Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce Byly přečteny otázky od oponeta Student v prezentaci zodpověděl dotazy Začala diskuze s komisí. otázky: -předzahrádky -poloveřejný prostor -měřítko stavby -lamely -terasy -sklopení fasád -zajezd do garáží Student zodpověděl uspokojivě. Student práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO