Vlastnosti současných plných pálených cihel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Teoretická část této bakalářské práce se zaměřuje především na vývoj cihlářství z pohledu technologie, surovin pro výrobu a cihelnými výrobky. Součástí práce jsou požadavky na cihly plné pálené, jejich vlastnosti a databáze současných výrobců v ČR a na Slovensku. V praktické části jsou posouzeny možnosti výrobců a stanoveny vlastnosti zkoušených cihel zejména slínavost s ohledem na mrazuvzdornost a vzhled.
Theoretical part of this bachelor´s thesis describes historical overview of progress of brickwork, including their technology, materials for production and products. Another part are requirements for solid burnt bricks, their properties and database of current manufacturers in the Czech republic and Slovakia. The practical part assesse the possibilities of manufacturers and determines the properties of the tested bricks, especially the salinity including frost resistance and appearance.
Description
Citation
POLLÁKOVÁ, L. Vlastnosti současných plných pálených cihel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Oldřich Pavelka - předseda, Ing. Jiří Kopecký - místopředseda, Ing. Šárka Keprdová, Ph.D. - tajemník, prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. - člen, doc. Ing. Jan Vaněrek, Ph.D. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Zach, Ph.D. - člen, Ing. Martin Sedlmajer, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Ing. Oldřich Pavelka - Na čem závisí doporučený minimální sklon pro pálené střešní tašky? Čím je to dáno? Doporučení pozor na zdroje které citujete, lepší je použít více zdrojů. Za jak dlouho se usuší cihla? Prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. – Jak si vysvětlujete protichůdné hodnoty nasákavosti a vzlínavosti u jednotlivých surovin? V jaké mineralogické podobě je obsažen CaO - jako oxid vápenatý nebo jiná sloučenina? Jakého chemického charakteru jsou výkvěty? Doc. Ing. Jiří Zach, Ph.D. – Myslíte si, že by bylo možné použít na výrobu plné pálené cihly stávajících cihelen ve kterých se vyrábí tvarovky? B/1,5 – Studentka velmi dobře reagovala na připomínky členů komise a snažila se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO