Studie vzdouvací stavby a funkčních objektů v napojení lomu ČSA na Bílinu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem zemní hráze a funkčních objektů na lomu ČS armády na Mostecku. V tomto lomu má být v blízké budoucnosti ukončena těžba a tato studie může posloužit jako podklad v rozhodovacímí procesu o možné rekultivaci lomu. Výsledkem je návrh tří sypaných homogenních hrází z místních materiálů a sdružený funkční objekt sestávající z bezpečnostního přelivu, spodní výpusti a malé vodní elektrárny. V závěru jsou doporučeny kroky pro další fáze tohoto projektu.
The Bachelor thesis deals with the design of earth dike and appurtenant works on opencast mine ČS Army in Most. Mining in this mine is to be terminated in the near future and this study can serve as a basis in the decision-making process on the possible reclamation of the mine. The result is the design of three homogeneous earth dikes made of local materials and appurtenant works consists of emergency spillway, bottom outlet and small hydropower plant. In the conclusion, the steps for the next phases of this project are recommended.
Description
Citation
DOSTÁL, K. Studie vzdouvací stavby a funkčních objektů v napojení lomu ČSA na Bílinu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - místopředseda, Ing. Stanislav Kotaška - tajemník, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Hana Uhmannová, CSc. - člen, Ing. Miroslav Špano, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce, student odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentovi následující dotazy: - Co znamená bezpečnostní rezerva hráze? - Jaké výšky hráze jste uvažoval? - Provozuje se v současné době komunální skládka? - Řešili jste majetkoprávní vypořádání ve studii? - Existují dotační tituly pro realizaci takovýchto nádrží? - Proč máte dvojité koryto v koncepci řešení? - Lze využít prostor nádrže jako protipovodňová ochrana? - Co se těží v současné době v lomu? Jak to bude s podzemními vodami po napuštění nádrže? Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO