Úprava toku na vybraném úseku s přihlédnutím k protipovodňové ochraně a revitalizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je hydraulické posouzení kapacity vodního toku, v říčním kilometru 12,227 – 17,979, při průtocích Q5, Q20 a Q100 pomocí 1D a 2D modelu v programu HEC–RAS 5.0.7. Z výsledků rozlivů byla navrhnuta protipovodňová opatření, a to na dvou místech v intravilánu, a dále byla navrhnuta revitalizace toku. Dále pak proběhlo hydraulické ověření protipovodňového návrhu.
The theme of this bachelor thesis is the hydraulic assessment of water flow capacity in the river kilometer 12,227 – 17,979, at flows Q5, Q20 and Q100 using 1D and 2D model in the program HEC-RAS 5.0.7. From the results of the overflows, flood protection measures have been proposed in two locations in the urban area and the revitalization of the stream has been also proposed. Furthermore, a hydraulic verification of the flood protection design took place.
Description
Citation
PASTORKOVÁ, N. Úprava toku na vybraném úseku s přihlédnutím k protipovodňové ochraně a revitalizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Aleš Dráb, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Daniel Marton, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lubomír Petrula - tajemník, Ing. David Duchan, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Julínek, Ph.D. - člen, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Studentka seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce studentka odpověděla na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentce následující dotazy: - Jak bylo provedeno zavázání navrhovaných zemních hrází do terénu? - Jaké jsou majetkoprávní poměry v revitalizovaném úseku? - Z jakých hlásných profilů byly převzaty povodňové průtoky? Studentka odpověděla na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO