Železobetonová konstrukce vícepatrové budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh křížem vyztužené stropní desky obytné vícepatrové budovy, vypracování výkresu tvaru a výkresů výztuže řešené desky. Řešená stropní deska se nachází nad 1.NP. Výpočet vnitřních sil je proveden metodou náhradních spojitých nosníků a porovnán s výsledky z výpočtového programu SCIA Engineer. Výkresy výztuží jsou kresleny v programu AutoCAD s nástavbou Recoc. Další část této práce se zabývá schodištěm, které vede z 1.NP do 2.NP, tedy navazuje na řešený strop. Dále je posouzena vnitřní stěna, která je ze zdících prvků a pod ní navrhnut základový pas. Pro výpočty byla použita norma ČSN EN 1992.
Bachelor thesis is focused on design of two way slab of multiple building, elaborating drawing of shape and reinforcement drawing of solid ceiling tile. Solved ceiling tile is located above 1.NP. Calculation of internal forces is performed by the method of spare continuous beams and compared with results from calculation program SCIA Engineer. Reinforcement drawing are drawn in program AutoCAD with superstructure Recoc. Next part this bachelor deals staircase, which leads from 1.NP to 2.NP, this it is connected to the solved ceiling. Next is assessed internal wall, which is made of brick elements and below it, proposed foundation construction. For calculations has been used norm ČSN EN 1992.
Description
Citation
GREGOROVÁ, M. Železobetonová konstrukce vícepatrové budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D. - předseda, Ing. Ivana Švaříčková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - tajemník, Ing. Ondřej Šimek - tajemník, Ing. Jan Koláček, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Studentka představila svoji bakalářskou práci před komisí formou prezentace a následně reagovala na dotazy či připomínky oponenta práce. Otázky: Jaký je rozdíl mezi lineárním a nelineárním výpočtem průhybu? - studentka odpověděla částečně. Jakým způsobem byla počítána reakce pro výpočet základové patky? - studentka odpověděla - v práci nesprávně řešeno. Na základě čeho lze zjednodušeně určit výšku základové patky? - studentka odpověděla částečně. K čemu slouží příložky v rohu křížem vyztužené desky? - studentka odpověděla s pomocí. Jaké statické schéma bylo zvoleno pro výpočet vnitřích sil na schodišti? Jakým způsobem zadáváme užitné zatížení? - studentka odpověděla. Jak se nazývá horní schodišťový stupeň v případě provedení schodiště v předložené bakalářské práci? - studentka odpověděla s dopomocí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO