Železobetonová konstrukce pro násypku na obilí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a statickým výpočtem železobetonové konstrukce pro násypku na obílí. Konstrukce je umístěna z větší části v zemi a je jednou stěnou opřena o podzemní stěnu mlýna. Stěny jsou propojeny otvorem pro osazení potrubí, kterým je dopravováno obilí do mlýna. Dimenzovány jsou stěny a dno konstrukce. Stanovení velikosti vnitřních sil je zpracováno v programu Scia Engineer 18.1, kde je zadáno podloží pomocí modulu Soilin. Pro kontrolu je proveden ruční výpočet na zjednodušeném modelu jedné stěny.
The subject of this bachaleor‘s thesis is a design and structural assessment of reinforced concrete structure for grain hopper. The structure is located for most part in the ground and is supported by one wall against the underground wall of the mill. Walls are connected by a hole for the pipe, which is using for transport grain to the mill. Designing are walls and bottom of the structure. Calculation of load effect was made in SCIA Engineer 18.1, where is made a subsoil using module Soilin. For check the calculation is make by hand calculation on calculation model of one wall.
Description
Citation
JAKUBCOVÁ, H. Železobetonová konstrukce pro násypku na obilí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ivana Laníková, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Januš - tajemník, Ing. Juraj Lagiň - tajemník, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen, Ing. Dorde Čairović - člen, Ing. Ondřej Januš - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce před komisí formou prezentace a následně reagovala na otázky oponenta. Dotazy k bakalářské práci: Ing. Girgle: Existuje ještě nějaký jiný vliv než rozdílné časy betonáže stěn a desky, který by měl vliv na vznik trhlin v betonu? -studentka odpověděla Ing. Girgle: Jaký je význam spon v základové desce? -studentka odpověděla Ing. Girgle: Jakou funkci plní hydroizolace mezi podkladním betonem a deskou? -studentka odpověděla Ing. Šimůnek: Proč máte vyspádovanou základovou spáru? -studentka odpověděla Ing. Girgle: Řešíte spáru/styk mezi novou a stávající konstrukcí? -studentka odpověděla doc. Laníková: Použila jste vztah pro stanovení požadované ohybové výztuže i při kombinaci zatížení normálovou silou a momentu? Má toto nějaké úskalí? -studentka odpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO