Vytápění bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vytápění a ohřevu teplé vody novostavby řadového bytového domu. Bytový dům se skládá ze čtyř nadzemních podlaží a ze suterénu. Objekt je zděný s plochou střechou a je zateplen. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí. V první části se řeší teoretická část, která je zaměřena na téma rozúčtování a měření tepla v bytových domech. Ve druhé výpočetní části se řeší návrh otopné soustavy spolu s návrhem teplé vody. Otopná soustava je řešena jako dvoutrubková teplovodní, kde jako hlavní zdroj tepla budou dva kondenzační kotle. Poslední projektová část bude obsahovat technickou zprávu a příslušnou výkresovou dokumentaci.
The bachelor thesis deals with the design of heating and hot water heating in a new row house. The apartment building consists of four floors and a basement. The building is brick with a flat roof and is insulated. The bachelor thesis is divided into three parts. The first part focuses on solving the theoretical topic of heat distribution and measurement of heat in apartment buildings. The second calculation part solves the design of the heating system together with the design of hot water. The heating system is designed as a two-pipe hot-water system with two condensing boilers as the main heat source. The last project part contains the technical report and the corresponding drawing documentation.
Description
Citation
PLŠEK, M. Vytápění bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Zdeněk Žabička - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma své práce Vytápění v bytovém domě. V teoretické části se student zabýval zařízením pro rozúčtování a měření tepla v bytových domech. Téma své teoretické části student postupně popsal. Dále student představil a popsal objekt bytového domu a popsal navržená řešení projektu pro vytápění. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám předložené bakalářské práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO