Vzduchotechnika wellness sportovního centra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vzduchotechnických zařízení wellness sportovního centra ve Znojmě. Práce je rozdělena do tří částí. První je teoretická část, která se věnuje problematice prostředí v bazénových halách. Jsou zde shrnuty základní informace od požadavků na mikroklima bazénů, přes problematiku nebezpečných plynů, problematiku odparu, po představení VZT bazénových jednotek a jejich provozů. Výpočtová část se zabývá návrhem tří VZT jednotek do tří funkčních celků objektu. Jedná se o klimatizaci bazénu a badmintonových kurtů a teplovzdušné větrání zázemí objektu. Poslední částí je projektová dokumentace vzduchotechniky.
The bachelor thesis deals with application for design of air–conditioning equipment of wellness sports center in Znojmo. This work is divided into three parts. The first part is theoretical, which is dedicated to the issue of swimming pool halls. It sumarizes the basic information from the requirements for the microclimate of swimming pools, through the issue of dangerous gases, the issue of evaporation to the introduction of air-conditioning unists and their operations. The calculation part deals with the project of three air-conditioning units into three functional units of the object. This includes air-conditioning of the swimming pool and badminton courts and warm-air ventilation of the premises. The last part is the project documentation of ventilation.
Description
Citation
PRCHALOVÁ, N. Vzduchotechnika wellness sportovního centra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - předseda, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Jan Doležal - tajemník, Ing. Pavel Adam, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Cihlář - člen, Ing. Jan Weyr - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala vzduchotechniku wellness sportovního centra. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. 1) Kdy v roce nastává nejhorší období pro provoz bazénové haly a jak se tento stav řeší? 2) V práci není posouzena rychlost v pobytové oblasti, posuďte. 3) Jaká jsou v praxi používaná protikorozní opatření a na kterých površích? Studentka výborně reagovala a zaujala stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO