Vzduchotechnika v multifunkčním centru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh vzduchotechnického zařízení v multifunkčním centru. Zařízení obsluhují multifunkční sál a místnost režie, osvětlení a zvuku. Zařízení jsou navržena tak, aby splňovala veškeré hygienické, provozní a funkční požadavky a vytvářela optimální vnitřní mikroklimatické pod-mínky pro pobyt osob. K návrhu byly použity dostupné výpočty, platné předpisy a normy. Vzduchotechnika zajišťuje přívod čerstvého a odvod znehodnoceného vzduchu, pokrytí tepelných ztrát, odvedení tepelné zátěže a zvlhčování vzduchu. Teoretická část se zabývá systémem zpětného získávání tepla a popisuje výhody a nevýhody každého zařízení umožňujícího zpětné získávání tepla.
The object of this bachelor thesis is the design of air-conditioning equipment in a multifunctional centre. The devices serve a multifunctional hall and a room with over-head, the lighting and the sound. The units are designed in a way to meet all the hygienical, operational and functional requirements and to create optimal in-door microclimatic conditions for people to stay. There were used all the available budget calculations, applicable regulations and standards for this design. The air-conditioning provides a supply of fresh air and conducting of depreciated air, cov-erage of heat losses, removal of heat load and humidification of air. The theoreti-cal part deals with the system of return gaining of heat and describes advantages and disadvantages of every device enabling.
Description
Citation
SVOBODOVÁ, L. Vzduchotechnika v multifunkčním centru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - předseda, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Jan Doležal - tajemník, Ing. Pavel Adam, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Cihlář - člen, Ing. Jan Weyr - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala vzduchotechniku v multifunkčním centru. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. 1)Proč byl rozdíl teplot pro letní období u výpočtu průtoku vzduchu z.č.2 zvolen pouze 3°C (str.42)? Jaký je běžný návrhový interval a jaké jsou důsledky zvolení vyšší nebo nižší hodnoty? 2) U stanovení průtoku vzduchu pro z.č.2 chybí požadavek na čerstvý vzduch pro obsluhu. Je pro tento prostor vhodně zvolen vzduchový systém klimatizace? uveďte alternativní řešení. 3) Výpočtu hluku na str. 52 a 53 není jasné, jestli byl do posouzení zahrnut součet akustického tlaku přívodních a odvodních distribučních elementů. Pokud ne dopočítejte a posuďte. 4) Byl posuzován hluk do venkovního prostor? Pokud existuje výpočet, doložte jej. Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené bakalářské práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO