Technologická etapa spodní stavby bytového domu v Trutnově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce byla příprava etapy realizace hrubé spodní stavby bytového domu, který se nachází v Trutnově. Bytový dům je založen na základové konstrukci ze základových pasů z prostého betonu a tvárnic ztraceného bednění. Pro etapu realizace hrubé spodní stavby byly vytvořeny technologické předpisy, navrhnuto zařízení staveniště, zvolena odpovídající strojní sestava, posouzeny dopravní vztahy pro dodávky materiálu a strojů, plán BOZP, kontrolní a zkušební plán, a také byl vytvořen časový harmonogram s rozpočtem.
The bachelor's thesis aimed to prepare the stage of implementation of the rough lower construction of the apartment building which is located in Trutnov. The block of flats is based on a grade construction made of concrete strips footing and construction blocks of pernament formwork. Technological regulations have been created for the stage of realization of the rough lower construction, the equipment of the construction site have been suggested, appropriate machine set has been chosen, shipping relations for material and machine supplies have been considered, OHS (occupational safety and health), control and trial plan have been applied as well as a schedule and budget were created.
Description
Citation
BONAVENTURA, P. Technologická etapa spodní stavby bytového domu v Trutnově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s obecnými informacemi o řešeném objektu a popsal základní konstrukční a dispoziční řešení stavby. Dále shrnul obsah své bakalářské práce vyplývající se zadaní. Následně popsal postup provádění zemních prací a zjednodušeně vysvětlil vypracované schéma pro výpočet kubatur rýh základových pasů. Poté popsal konkrétní způsob řešení základových konstrukcí a pomocí názorného schématu popsal praktický způsob betonáže základových pasů. V další fázi prezentace se student věnoval popisu zpětného zásypu základových konstrukcí a realizaci základové desky včetně štěrkového podsypu. Seznámil také komisi s koncepcí staveništního provozu, který znázornil přímo na výkrese ZS. Na závěr prezence se student zabýval popisem navržené strojní sestavy a krátce se zmínil i o vypracovaném položkovém rozpočtu a časovém plánu pro etapu spodní stavby. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Biely – Proč nejsou v rozpočtu uvedeny ostatní náklady? Co je to povinná publicita projektu? Jak budou vyráběny příměsi do betonu? Kde se budou míchat? Student odpověděl dostatečně Ing. Novotný, Ph.D. – Jaké jsou ostatní náklady v souvislosti se základovými konstrukcemi? Student odpověděl velmi dobře Ing. Mohapl, Ph.D. – Jak lze pokračovat v případě překročení mezní hodnoty přetvoření čerstvého betonu? Student odpověděl dobře Ing. Novotný, Ph.D. – Jaká je vzdálenost betonárny od staveniště? Jak to souvisí s možností dodání čerstvé betonové směsi? Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO