Technologická etapa hrubé stavby bytového objektu Bratislava

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Predmetom mojej bakalárskej práce je spracovanie hrubej spodnej stavby bytovej veže v Bratislave. Práca rieši stavbu z pohľadu stavebno technologického. Súčasťou práce je sprievodná a súhrnná technická správa, situačný výkres a zariadenie staveniska, širšie vzťahy dopravných trás, časový plán, položkový rozpočet, súpis prác s výkazom výmer, riešenie strojnej zostavy, technologický predpis pre realizáciu monolitická konštrukcia „biela vaňa“, bezpečnosť a ochrana pri práci, terénne meranie pre výkonnostnú činnosť žeriavov.
The subject of my bachelor thesis is the processing of the structural work of tower structure. The construction is based on piles and foundation plate. The thesis presents the construction solutions from the perspective of construction technology. Part of the work is an accompanying and summary technical report, site drawing and site equipment, broader traffic route relations, timetable, itemized budget, work list with quantities, machine assembly, technological regulation for the monolithic construction – waterproof concrete construction, safety and protection at work, field research of cranes.
Description
Citation
KRAJČOVIČ, M. Technologická etapa hrubé stavby bytového objektu Bratislava [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s cílem své bakalářské práce souvisejícím se zadáním. Dále student zmínil obsah zpracované části zadání – technická zpráva a situace stavby se širšími vztahy dopravních tras. Poté nastínil koncepci staveništního provozu přímo na výkrese ZS. V další části prezentace se student věnoval ukázce rozsahu a způsobu výpočtu výkazu výměr a popisu jednotlivých bodů zpracovaného technologického předpisu pro řešeného technologickou etapu. Následně se student detailně věnoval popisu koncepce zásad organizace výstavby (ZOV), které názorně popsal na několika konkrétních výkresech. V neposlední části prezentace se student věnoval ukázce zobrazení části časového plánu, návrhu strojní sestavy, zajištění kvalitativních požadavků a bezpečnosti práce. Na závěr prezentace student krátce zmínil zpracování položkového rozpočtu a detailně popsal způsob experimentálního měření pro stanovení výkonnosti věžových jeřábů. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Novotný, Ph.D. – Je posouzení dopravy vypracováno pouze na řešenou technologickou etapu? Student odpověděl výborně Ing. Novotný, Ph.D. – Jakým způsobem student určil délky trvání betonáže? Jsou uvažovány dilatační a pracovní spáry? Souhlasí rychlost betonáže s výkonností čerpadel a počtem pracovníků pro betonáž? Student odpověděl výborně Ing. Novotný, Ph.D. – Jakým způsobem je řešeno založení jeřábu? Jak je ověřeno bezpečné míjení sousedících jeřábů? Student odpověděl velmi dobře Ing. Novotný, Ph.D. – Na základě čeho jsou určeny ostatní náklady a vedlejší náklady v rozpočtu? Student odpověděl výborně Ing. Liška, Ph.D. – Na základě čeho jsou stanoveny 4 % z ceny stavby na ZS? Proč není uvažována standardně používaná programem předdefinovaná hodnota 2,4 %? Student odpověděl výborně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO