Realizácia spodnej stavby hotela na Štrbskom plese

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Predmetom bakalárskej práce je spracovanie technologického projektu spodnej stavby hotela Ovruč na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. Práca sa zaoberá realizáciou tryskovej injektáže a základových konštrukcií. Obsahom tejto práce je sprievodná a súhrnná technická správa, situácia stavby so širšímí vzťahmi dopravných trás, technologický predpis, riešenie organizácie výstavby, položkový rozpočet a časový plán, návrh strojnej zostavy, kontrolný a skúšobný plán, bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci. Súčasťou tejto bakalárskej práce sú aj výkresy týkajúce sa uvedenej problematiky.
The subject of this bachelor thesis is to process a building construction project of the lower building of hotel Ovruč in Štrbské Pleso village, Vysoké Tatry. It is focused on realization of soilcrete and foundation structures. This thesis consists of accompanying and summarized technical reports, sitting of the building with regards to transport routes, technological regulations, organisation principles and equipment of building yard, the itemized budget and time schedule, proposition of construction machines configurations, inspection and testing plan, health and safety at work. All relevant technical drawings are included as well.
Description
Citation
MACHO, A. Realizácia spodnej stavby hotela na Štrbskom plese [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s umístěním řešeného objektu a s možnou příjezdovou trasou k objektu. Následně představil komisi rozdělení objektu do etap a pomocí názorných vizualizací ze všech světových strach seznámil komisi s plánovaným vzhledem celého objektu. Dále se student věnoval popisu řešených částí stavebně technologického projektu dle zadání bakalářské práce. V další části prezentace se student věnoval popisu způsobu výpočtu výkazu výměr pro bourací práce, tryskovou injektáž, výkopové práce a betonářské práce týkající se základových konstrukcí. V závěrečné fázi prezentace se student rozsáhle věnoval popisu koncepce staveništního provozu, který znázornil přímo na výkresech ZS ale i na propracované vizualizaci přeměn zařízení staveniště. Student odpověděl na dotazy oponenta. doc. Ing. Motyčka, CSc. – Jaké konstrukce bouráte v rámci bouracích prací? O jaký objekt se jedná z hlediska konstrukčního řešení? Čím budete původní objekt bourat? Jaké jsou parametry navržené mechanizace? Jak dopravíte tuto mechanizaci na staveniště? Student odpověděl výborně Ing. Mohapl, Ph.D. – Jakým způsobem jste v rozpočtu zohlednil to, že se stavba provádí ve Štrbském plese? Jak se to projeví v celkově ceně rozpočtu? Změní se také ceny za manipulaci s materiálem? Jaké jsou limity pro betonování v různých ročních obdobích? Student odpověděl dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO