Ekologie dřevostaveb a pasivní dřevostavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá ekologickým dopadem stavební výroby. Je zaměřena na výstavbu dřevostavby a její dopad na životní prostředí. V teoretické části jsou popsány pojmy související s dřevostavbou a pasivní výstavbou a jsou popsány způsoby environmentálního hodnocení. V praktické části jsou hodnoceny environmentální aspekty konstrukcí a jednotlivých materiálů. Jsou zde definovány také ceny vhodných přírodních materiálů a je navrženo nejoptimálnější řešení pro ekologickou výstavbu.
This thesis deals with an ecological impact of a building process. The work is focused on the impact of wooden buildings on environment. In theoretical part of the thesis concepts related to the construction of wooden buildings and passive houses are described and possible environmental assessment methods are defined. In the practical part of the thesis environmental aspects of construction production and materials are evaluated. Prices of natural materials are also defined and the most suitable ecological solution is selected.
Description
Citation
SERVUSOVÁ, M. Ekologie dřevostaveb a pasivní dřevostavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. - předseda, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Marek - tajemník, Ing. Pavel Kocanda, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO