Analýza společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. pomocí časových řad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Smyslem této diplomové práce je finanční analýza vybrané společnosti s využitím základních metod a nástrojů finanční analýzy v průběhu tří let. Teoretická část se zabývá stručným seznámením s pojmem finanční analýza, jejím účelem a cílem při řízení podniku. Dále jsou v této části popsány zdroje informací pro finanční analýzu jako je rozvaha, výkaz zisku a ztrát a jejich vzájemné vztahy. Nakonec jsou zde charakterizovány metody finanční analýzy. V praktické části se tato práce zabývá nejprve charakteristikou vybrané společnosti a poté vlastní finanční analýzou provedenou pomocí jednotlivých metod. Kromě vlastního zhodnocení finanční situace firmy jsou použity některé ukazatele i pro srovnání postavení firmy na trhu. Závěr diplomové práce shrnuje poznatky získané aplikováním jednotlivých metod. Ukazuje na oblasti, ve kterých je firma silná a slabá a vývoj analyzované společnosti během sledovaných tří let a posoudit možnosti změn této společnosti ke zlepšení vy vývoji společnosti vzhledem k financování, využití finančních zdrojů, porovnání vývoje skladových zásob.
The presented Bachelor Thesis aims to outline the possibilities for reaching competitiveness of a company and the assessment of its reflexion on results for his economy, especially in connection with the beginning economic crisis. In the theoretical part of the thesis, first of all the basic terms concerning competitiveness are explained and further chosen economic indexes suitable to the assessment of economic results of a company are introduced here. In the practical part of the thesis, the economic evaluation of a presentive company is carried out with the aim to find out, by means of financial indexes, if it reaches stable economic results and if the beginning economic crisis has become evident in these results.
Description
Citation
ELBL, L. Analýza společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. pomocí časových řad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (místopředseda) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Marušinec, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO