Statistické modelování rizikových indikátorů firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem jednotlivých finančních ukazatelů vybrané společnosti pomocí metod finanční analýzy, intervalové regresní analýzy a analýzy časových řad. Na základě výsledků těchto analýz je zhodnocena finanční situace společnosti a vytvořena prognóza vývoje daných ukazatelů v budoucích dvou letech. Vybraná společnost je popsána prostřednictvím analýzy vnitřního a vnějšího prostředí. Pomocí analýzy rizik jsou dále identifikována možná rizika a vytvořeny návrhy pro snížení hodnoty jednotlivých rizik na přijatelnou úroveň.
This diploma thesis deals with the development of individual financial indicators of a selected company using the methods of financial analysis, interval regression analysis and time series analysis. Based on the results of these analyzes there is evaluated the financial situation of the company and created a forecast of the evolution of the selected indicators for the next two years. The selected company is described by an analysis of the internal and external surroundings. Possible risks are identified by a risk analysis and proposals are made to reduce the value of individual risks to an acceptable level.
Description
Citation
KUČERA, J. Statistické modelování rizikových indikátorů firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik ekonomických systémů
Comittee
prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Statistické modelování rizikových indikátorů firmy. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Diplomant na otázky vedoucího a oponenta byl připraven a odpověděl správně. Komise položila otázky: Jaké analýzy vedly k vyhodnocení ostatních rizik? (doc. Doskočil) Jak se do úspor zpětně promítla výstavba nové haly? (dr. Šimůnek) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO