Zastupitelský úřad České republiky v Etiopii

Abstract
Bakalářská práce vychází ze zadání, jenž jsem zpracovával v rámci semestrální práce. Práce je vypracována do podoby Dokumentace pro provádění stavby. Práce řeší areál nového Zastupitelského úřadu pro MZV ČR v Addis Abebě v Etiopii, přičemž rozpracována je především budova administrativní a reprezentativní části. Ta je 3-podlažní s jedním podzemním a dvěma nadzemními podlažími. Hlavní myšlenkou návrhu je vytvoření nové dominanty stávající zástavby a rozvržením budov zlepšit jak urbanisticky tak architektonicky výraz místa při vytvoření reprezentativního sídla delegace ČR.
Tha basis of the bachelor thesis is a project, which was designed within the semestral project. The thesis is developed into the level of documentation for execution of the project. The object of the thesis is complex of the Embassy of the Czech Republic in Addis Abeba, Ethiopia and it is focused mainly on administration and representative building of complex. This building has three-storey, 1 underground and 2 ground floors- Main idea of desing is creating new dominant in the area and by layout of complex improve overall evironment and aesthetic appearence of the surrounding while creating representative place for czech delegation.
Description
Citation
LANDA, K. Zastupitelský úřad České republiky v Etiopii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing.arch. Adam Erben - člen, Ing. Jan Tichý - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Vzhledem k tomu, že student Karel Landa a studentka Lenka Honková řešili stejné téma, jímž je návrh zastupitelského úřadu ČR v Addis Abeba v Etiopii, úvodní prezentaci přednesli společně. Upozornili při tom na skutečnost, že projekt původně zpracovávali pro studentskou soutěž Inspireli Awards a že jej rozvinuli pro účely bakalářské práce. Řešili jej proto jako modelový případ a po dohodě s vedoucím práce jej přenesli do českých podmínek, aby mohli pracovat s normami platnými v ČR. Studenti představili širší souvislosti, charakter pozemku, dopravní dostupnost a skladbu areálu (konzulát, bytový objekt pro zaměstnance s rezidencí ambasadora, objekt pro místní síly). Petr Landa se zaměřil na řešení budovy zastupitelského úřadu, Lenka Honková na řešení bytových objektů. V samostatných prezentacích pak studenti představili každý svou část projektu. Prezentace Petra Landy byla připravena pečlivě, výklad byl živý a konzistentní. Na připomínky uvedené v oponentském posudku stejně jako na doplňující dotazy členů komise týkající se propojení základů podsklepené a nepodsklepené části objektů areálu odpověděl vyčerpávajícím způsobem. V rámci rozpravy nad výkresovou dokumentací a modelem architektonického detailu bylo diskutováno téma osobní zkušenosti s prostředím, do něhož je areál navrhován a jak by se změnil autorův přístup k řešenému tématu po místním šetření. Dále byly diskutovány následující otázky: bezbariérovost; hygienické zázemí společenského salonku; odvod vody z anglických dvorků; řešení hydroizolace a zateplení; výhody a nevýhody drenáže; instalace atypicky řešené fasády z hlediska kotvení; parkování a garáže; vnitřní dispozice administrativní části budovy konzulátu a vertikální komunikace; akustika. Na připomínky uvedené v oponentském posudku stejně jako na dotazy členů komise reagoval student adekvátně, projevil vynikající orientaci v oboru a výbornou schopnost argumentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO