Vinařství Sekt Petrák

Abstract
Bakalářská práce zpracovává návrh nové budovy rodinného vinařství – sekt Jan Petrák, která slouží nejen jako výroba, ale také pro celou širou veřejnost v Kobylí. Zadání obsahovalo spousty požadavků investora, samotný areál, a tedy místo stavby má samo osobě náročnou situaci. V této lokalitě, kde se kříží několik provozů a funkcí vznikl v rámci ateliérové práce projekt Vinařství, který na všechny tyto náležitosti reaguje, svým návrhem snoubí jednotlivé funkce a snaží se vrátit i něco veřejnosti, spojuje a vytváří pro ni nové prostory pro interakci. A svým provozně technickým řešením stavba splňuje všechny požadavky na provoz i užívání Výrobního a veřejného objektu.
The aim of this thesis is to build a new winery building, which is not just the place of producing wine but also some sort of public space. Our task should meet all requirements of the investor, work with the entire urbanistic composition of the village and the building site. Especially in this locality, where several urbanistic zones meet. The project was created as the atelier work as new winery building project, which answers to all requirements and does not separate building from society by design, but creates new spaces for them. With its conceptual and technical solution, the building meets all the requirements for use of the winery building.
Description
Citation
LEDVINA, M. Vinařství Sekt Petrák [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Viktor Svojanovský - člen, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Vinařství Sekt Petrák: Student prezentuje svoji bakalářskou práci. Situaci, koncept, půdorysy -provozní vazby, řezy, pohledy, vizualizace Oponentské připomínky: Proč je zvolen Spiroll? Proč je rozpona 8m pro sklad vína? Jak je řešeno přerušení stropního panelu? Jak je využit a terasa? Proč je výška 6,75m u prodejny vína? Zapadnutí do kontextu okolí? Konstrukce stěn a materiál? Komise připomínky: Vytvoření výkresů? Proč chrám? Jak je tvořena fasáda a jak funguje? Schodiště je špatně? Jak funguje výpočet rozměrů schodiště-schodů? Skladba podlahy ve výrobě? Pevnost podlahy ve skladu hrozba prasknutí? Nátěr epoxidové vrstvy? Údržba podlahy? Jaká je izolace u stěny v terénu? Základový pas je ze vyztužený či ne? Zatížení excentrického zatížení základového pasu? Jaká je pozice centrického zatížení? Základová deska její napojení na základy, řešení je z minulého století a proč? Podkladní beton na štěrk proč? Hrozba ustřižení H.I. vrstev vůči desek? Výkres pozice nosných rámů je x není? Položení vinylu 10mm na je dána na tepelnou izolaci? Jaké jsou základní souvrství podlah? Jaká vrstva je pod betonovou mazaninou a dělí od izolace? Rozdílné skladby u budov? Proč je tam číslo 780 (chybný údaj pro obložky)? Co značí číslo v závorkách? Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO