Kroměříž - město na nové křižovatce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vybranými druhy a stavy dopravy ve městě a jejich vztahu k lidem a naopak. První část práce se věnuje teorii dopravy ve městech a jejich propojení s okolím. Vysvětluje základní pojmy této problematiky a jmenuje příslušnou legislativu a technické normy. Druhá část je zaměřena na dopravu ve městě Kroměříž. Rozlišuje vnější a vnitřní dopravu, dopravu v pohybu a dopravu v klidu. Dochází k urbanistické analýze v jednotlivých místech města. Na základě zjištěných informací hodnotí urbanisticko-dopravní situaci.
This bachelor thesis deals with chosen kinds and states of transport and their relation to people and vice versa. The first part of the thesis is focused on a theory of transportation in cities and their connection with surroundings. The thesis explains basic topic of this problematic and shows relevant legislation and technical norms. The second part is focused on transport in a town of Kroměříž. The work divides the outer and inner transport and divides also transport into static transport and transport in a move. The thesis realized an urbanistic analysis in individual spaces in the town. The thesis evaluates urbanistic-traffic situation based on ascertained information.
Description
Citation
ONDRŮŠKOVÁ, T. Kroměříž - město na nové křižovatce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Veselý, CSc. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Studentka během své prezentace představila město Kroměříž, které bylo předmětem hodnocení v rámci bakalářské práce. Studentka prezentovala problematiku dopravy z různých hledisek a na základě různých způsobů členění. Dále provedla analýzu různých kategorií dopravy a zhodnotila jejich vhodnost či nevhodnost, dopady na město a dopady na obyvatele. Následovaly dotazy oponenta Ing. Jana Tichého: 1) Jaké druhy nehodovosti rozlišujeme? K čemu je vztažena infomrace o tisících zahynuvších? 2) Jaký je rozdíl mezi varovným, vodícím a signálním pásem? Na příkladech přechodu pro chodce, místa pro přecházení a vstupu do vozovky popište jejich správné užití. 3) Jaká tři základní lineární opatření pro cyklisty na vozovce rozlišujeme, jak se navzájem liší a co z nich vyplývá pro účastníky provozu? Následovaly dotazy členů komise: Ing. arch. Ivana Utíkalová - Jaké jsou možnosti omezení vjezdu motorových vozidel do středu města, tedy například historického centra? Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - Jaký druh dopravy v Kroměříži by měl být dle Vašeho názor preferován? Ing. Eva Vítková, Ph.D. - Kdo by podle vašeho názoru měl zajisti rekonstrukci či navrhovanou demolici garáží? Majitel nebo město? doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - Porovnání město Kroměříž a město Brno - bylo možné aplikovat způsob dopravy v centru města Brna do města Kroměříž? Studentka na položené dotazy odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO