Rezidence Berkova

No Thumbnail Available
Date
Authors
Seďa, Ondřej
ORCID
Advisor
Dulenčín, Juraj
Jelínek, Petr
Referee
Šubrt, Jan
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem bakalářské práce je návrh rezidence Berkova. Stavební parcela je situována na nároží ulic Berkova a Bulharská ve statutární části města Brna Královo Pole. Jedná se o šestipodlažní bytový dům. Rezidence je navrhnuta tak, aby zahrnovala byty různých velikostí, dva mezonetové byty, společné prostory bytového domu – hromadné garáže, sklepní kóje, zahradu, prostory pro ukládání kol a kočárků, invalidních vozíků, venkovní vstupní halu s poštovními schránkami, místnost pro společná setkání, graficky zpracované exteriérové schodišťové jádro s výtahem.
The topic of the bachelor thesis is a design of Berkova Residence. The building plot is situated in the corner of the streets Berkova and Bulharská in Královo Pole. The residence has 6 storeys. In the residence there is a big variety of flats, 2 maisonettes, common areas – an underground garage, the cellar cubicles, garden, a place for storage bikes, baby carriages and wheelchairs, an exterior entrance hall with mailboxes and staircase core with a design facade.
Description
Citation
SEĎA, O. Rezidence Berkova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing.arch. Adam Erben - člen, Ing. Jan Tichý - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student představil téma bakalářského projektu, jímž je návrh šestipodlažní novostavby bytového domu Rezidence Berkova situované na nároží ulic Berkovy a Bulharské v Brně – Králově Poli. Prezentace byla připravena dobře, výklad byl veden konzistentně a student operativně reagoval na doplňující dotazy členů komise. V rámci rozpravy nad výkresovou dokumentací a modelem architektonického detailu byly vzneseny otázky týkající se konkrétní funkce klubovny začleněné do bytového domu, dále na řešení spádových střech u atik, odvod vody a související legislativu. Diskutováno bylo rovněž dispoziční řešení mezonetových bytů a rozvržení klidových a reprezentativních zón, které bylo označeno za „panelákové, oděné do luxusního hávu“. Student byl dotázán, zda se před zahájením práce na projektu obeznámil s legislativou vztahující se k typologii bytového domu a na údržbu předsazené kovové fasády. Na připomínky uvedené v oponentském posudku stejně jako na dotazy členů komise reagoval student adekvátně, projevil odpovídající orientaci v oboru a schopnost argumentovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO