Architektonická studie sakrálního objektu Brno - Líšeň

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Stavba pozostáva z troch prevádzkovo rozdielnych celkov. Dominujúcou časťou je samotný kostol, ktorý sa nachádza uprostred. Východná časť slúži prevažne k súkromným a pracovným účelom kňazov. V prvom nadzemnom podlaží sa nachádza recepcia, kancelária, jednacia miestnosť slúžiaca k formálnym stretnutiam, hygienické zázemie a sakristia. V druhom a treťom nadzemnom podlaží sa nachádza ubytovanie kňazov. V západnej časti sa nachádza verejná časť. Nachádza sa tu kaviareň, nádvorie, učebňa, klubovňa a mutifunkčný sál so zázemím.
The building consists of three different parts. The dominant of the object is the church itself, which is located at the centre. The eastern part serves mainly for private and work activities of the priests. On the ground level, the reception, the office and a meeting room designated for formal meetings, along with lavatory facilities and the sacristy are located. The second and the third floors contain accomodation for the priests. The western part is public, and it consists of a courtyard, a café, a classroom, a clubroom and a multifunctional hall, with its own lavatories.
Description
Citation
BARTÍKOVÁ, M. Architektonická studie sakrálního objektu Brno - Líšeň [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing.arch. Dalibor Borák - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Adam Guzdek, Ph.D. - člen, Ing.arch. Dušan Vostrejž - člen, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka úvodem prezentovala kontext řešené stavby synagogy s místem a historií lokality ve Frýdku Místku a následně i svůj projekt Nová synagoga. Prezentace byla přehledná a srozumitelná. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka reagovala na dotazy a připomínky oponenta: - řešení střešního pláště z kamenných desek - inspirace reálnou stavbou v Maďarsku - studentka prezentuje možný variantní detail a upřesňuje jednotlivé vrstvy. Na doplňující informace poroty odpovídá trochu nejistě a nepřesně. Neuvažovala o konkrétním druhu kamene s ohledem na jeho fyzikální vlastnosti, je nejistá ve vlastnostech a možnostech jednotlivých skladebních vrstev. Nad výkresy: opět je rozebírána otázka řešení střešní krytiny. Situace - není zcela dobře srozumitelná, nejsou čitelné vrstevnice.....vylepšit grafiku. Fasáda - okenní otvory nejsou v souladu s půdorysem. Dispozice - veřejné prostory (knihovna) jsou orientovány k frekventované komunikaci - vysvětleno terénním reliéfem. Chybí větší prostor před vstupem před vstupem, drobné chyby v otevírání dveří, proč se střecha lomí do horizontální plochy? - přístup na střechu + vysoká atika. Doporučení - myslet na výraz objektu a jeho identifikaci pro veřejnost. Vhodnější je volit pro okenní parapet kámen místo oplechování. 6m na otáčení vozidel je limitní.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO