Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh novostavby rodinného domu s provozovnou. Stavba se nachází v Drásově, okres Brno-venkov. Rodinný dům navržen pro čtyř člennou rodinu, provozovna slouží jako fotoateliér. Jedná se o dvoupodlažní a částečně podsklepený dům samostatně stojící. Na tuto část navazují dvě jednopodlažní části s funkcí provozovny a garáže. Vstup do rodinného domu situován ze severní strany, do provozovny situován ze strany západní. K provozovně náleží i parkoviště se třemi parkovacími místy. Pobytové místnosti situovány převážně na jižní straně objektu. Jako konstrukční systém zvoleno keramické zdivo typu Therm. Vodorovné konstrukce jsou monolitické. Střecha rodinného domu a provozovny řešena jako sedlová, nad garáží zvolena jednoplášťová plochá vegetační střecha.
The aim of the bachelor thesis is to design new detached house with business establishment. The building is situated in Drásov. This family house is designed for four family members and business establishment is designed as a photo studio. The detached house is designed as separate building with two-strey which is partly basement. This section is connected with two single-storey parts with functions of establishment and garage. The main entrance is situated to the north and the establishment to the west. There are three parking spots next to the establishment. The main living rooms are situated to the south. The structural system of the building is designed from clay masonry type Therm. Ceilings are designed as monolithic constructions. The roof of the family house and establishment is designed as a saddle. And there is a single-layer flat green roof over the garage.
Description
Citation
BRANDTNEROVÁ, J. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu, barevnost. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - odvětrání digestoře v kuchyni, typ digestoře, - výška pracovní desky, výška obkladu v kuchyni, - kontrola vegetační střechy, výstup na střešní konstrukci, čištění, - způsob bednění prvního schodišťového stupně, návaznost výšek a úroveň čisté podlahy, - fasádní obklad a jeho dilatace, podklad, - odvodnění základové spáry, drenáž objektu, výhody a nevýhody. Dále studentka odpověděla na doplňující dotazy a připomínky, a to kótování schodišťových stupňů, zakreslování schodiště ve výkresu stropní konstrukce, šířka schodišťových stupňů, odstupňování základů, úprava rostlého terénu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO