Zaměření přírodní památky Malhostovická pecka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem zadání bakalářské práce je vybudování měřické sítě a zaměření přírodní památky Malhostovická pecka. Měření bylo provedeno tachymetrickou metodou. Výsledkem práce je účelová mapa v měřítku 1 : 500 ve 3. třídě přesnosti dle ČSN 01 3410 Mapy velkých měřítek – Základní a účelové mapy.
The subject of the bachelor thesis is a construction of a surveying network to measure natural monument called „Malhostovická pecka“. The measurement was performed by the tachymetric method. The result of the work is thematic map in a scale 1:500 in the 3rd accuracy class according to ČSN 01 3410 large scale maps – basic and thematic maps.
Description
Citation
CHMELA, J. Zaměření přírodní památky Malhostovická pecka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - předseda, Ing. Stanislav Kutálek, CSc. - místopředseda, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - tajemník, Ing. Ladislav Bárta, Ph.D. - člen, Ing. Milan Kuruc - člen, Ing. Karel Svoboda - člen, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - člen, Ing. Pavla Andělová - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student představil svou práci, uvedl kde se nachází mapovaná lokalita, dále popsal metodiku měření a zpracování. Poté představil výsledky práce a jejich hodnocení z hlediska přesnosti. Komise byla seznámena s posudky. Ing. Svoboda se zeptal na použití korekce a počty změřených bodů. Ing. Kutálek měl připomínky k množství orientací a neuvedení počtu naměřených bodů. Dále měl připomínky k tloušťce vrstevnic ve výsledné mapě. Ing. Kratochvíl se ptal na chybovost měření, dále měl připomínky ke grafickému zpracování map, především netradiční značky a příliš mnoho informací v mapě, např. pomocná měřická stanoviska apod. Ing. Kutálek s připomínkami souhlasil, doporučil také doplnění katastrální mapy jako podkladu. Ing. Bárta podotkl ne úplně logické uspořádání a pojmenování příloh.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO