Model části budovy v programu Revit

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit model 1NP v programu Revit a vysvětlit postup práce v programu. Tento model je založen na reálné stavbě panelového domu, která se nachází v Brně na ulici Herčíkova 2. Vytvořený model vznikl na poskytnutých podkladech z roku 2018 v předmětu Komplexní projekt a z dochované původní projektové dokumentace z roku 1969. Celá bakalářská práce je členěna na kapitoly, které jsou pojmenované podle jednotlivých modelovaných prvků. Zejména u kapitol Podlaha, Schodiště, Zábradlí, Dveře, Okna, Popisy a Propojení projektů se nachází jejich detailnější popis, rozebrání problémů, názorné ukázky, práce s různými typy rodin, vložení souřadnicového systému a porovnání reality a modelu v projektu. Dále se v bakalářské práci nachází kapitola Tipy, která slouží pro zjednodušení práce v softwaru Revit.
The aim of the bachelor thesis was to create a model of the ground floor in the software called Revit and explain the method of work in the program. This model is based on the real construction of a slab block which is located at Herčíkova 2, Brno. The created model was created on the provided documents from the 2018 course called Complex project and from the preserved original design documentation from 1969. The whole bachelor thesis is divided into chapters, which are named according to the individual modeled elements. Especially for the chapters Floor, Staircase, Railings, Doors, Windows, Annotations and Linking of projects, there is a more detailed description, analysis of problems, demonstrations, working with different types of families, inserting coordinate system and comparing reality and model in the project. Furthermore, in the bachelor's thesis there is a chapter Tips, which is used to simplify work in software Revit.
Description
Citation
RICHTEROVÁ, Z. Model části budovy v programu Revit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Ing. Jiří Vondrák, Ph.D. - předseda, Ing. Dr. Pavel Špaček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miroslava Kubíčková - tajemník, Ing. Miroslava Kubíčková - člen, Ing. Marek Hořejš - člen, Ing. Josef Podstavek, Ph.D, - člen, Ing. Alena Berková - člen, Ing. Petr Kalvoda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Studentka velmi dobře odprezentovala svoji práci. Ing. Berková přečetla oba posudky: vedoucího a oponenta. LOD300: ok Zrcadlové schodiště: vysvětlila název zrcadlové Lodžie: Kvalita vyexportovaných formátu dgn, dwg? kvalita srovnatelná BIM v ČR: měla v prezentaci Dosažené odchylky: některé body přesáhly mezní odchylku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO