Rozpoznání typu střelné zbraně v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout, implementovat a otestovat metody pro klasifikaci typu zbraně v obraze do kategorií na krátké a dlouhé, a dále pak na jednoranové, víceranové, opakovací a samonabíjecí nebo samočinné. Tento problém byl řešen použitím SVM klasifikátoru spolu s Harrisovým rohovým detektorem, deskriptorem FREAK a metodou Bag of Words. Výsledný program dosahuje přesnosti 13,3 %.
Main goal of this work is to design, implement and test an approach for classifying firearms in an image into categories with short and long fireams, and then with single shot, multi-barreled, repeating and semi-automatic/automatic firearms. This problem was solved using SVM classifier together with Harris corner detector, FREAK descriptor and Bag of Words method. Accuracy of final program is up to 13,3 %.
Description
Citation
ČECH, O. Rozpoznání typu střelné zbraně v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise v rámci obhajoby zjistila, že předložené práce neodpovídá požadavkům ani po stánce kvality realizačního výstupu a ani po stránce formální. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující "F". Otázky u obhajoby: Vysvětlete funkčnost klasifikátoru na obrázku 6.1. Jak funguje daný algoritmus s body v tomto obrázku?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO