Případová studie srovnávající modelem řízené přístupy k tvorbě softwaru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou vývoja softwaru za pomoci rôznych prístupov k návrhu a implementácii softwaru. Hlavným cieľom práce je na základe navrhnutých kritérií porovnať klasický prístup k vývoju softwaru s alternatívnym prístupom založeným na transformácii abstraktných modelov, zvaným Model-Driven Engineering (MDE). Tieto dva prístupy sú následne demonštrované na prípadovej štúdii jednoduchého konferenčného recenzného systému. V závere práce sú diskutované možnosti a obmedzenia techník MDE.
This bachelor thesis deals with various approaches to software design and its implementation. The main goal of this thesis is to compare the classical approach of software development to an alternate approach called Model-Driven Engineering (MDE), which is based on abstract models transformations. These two approaches are then demonstrated on a case study of simple conference review system. At the end of the work, the possibilities and limitations of MDE techniques are discussed.
Description
Citation
OSADSKÝ, L. Případová studie srovnávající modelem řízené přístupy k tvorbě softwaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Na straně 27 u popisu tabulek pro případovou studii popisujete vazební tabulku article_reviewer. Proč tato tabulka obsahuje jednoznačný identifikátor? Jak jste vybíral nástroje, které jste použil v práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO