Vzdálené monitorování a diagnostika výrobních procesů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je preskúmať možnosti vzdialeného monitoringu výrobných procesov v priemysle a následnej implementácii týchto možností do funkčnej aplikácie. Výslednú aplikáciu je možné rozdeliť na dve hlavné časti. Prvá časť je samotné získanie surových dát z výrobného procesu (výrobnej linky, priemyselného zariadenia) za pomoci komunikačných modulov a ich odoslanie na vzdialený server. V druhej časti dochádza k spracovaniu daných dát na servery, ich uloženiu do databázy a ich zobrazenie koncovému uživateľovi pomocou rozhrania vo webovom prehliadači. Aplikácia podporuje zobrazenie dôležitých ukazateľov v reálnom čase (s určitou limitáciou obnovovacej frekvencie použitých komunikačných modulov) ako aj zobrazenie historických dát.
The goal of this bachelor thesis is to explore the possibilities of remote monitoring of production processes in industry and the further implementation of these possibilities into a functional application. The application can be divided into two main parts. The first part is the acquisition of raw data from the production process (production line, industrial equipment) using communication modules and send them to a remote server. In the second part, the data is processed on servers, stored in a database and displayed to the end user using an interface in a web browser. The application supports the display of important indicators in real time (with a certain limitation of the refresh rate of the used communication modules) as well as the display of historical data
Description
Citation
LIŠKA, J. Vzdálené monitorování a diagnostika výrobních procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože nesplňovala zadání a technická zpráva neodpovídá základním požadavkům. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Vysvětlete testování během vývoje, zejména větu "Taktiež prebehlol test budu loggovacieho skriptu, keď daný skript bežal bez chyby 24 hodín." v kap. 7.1 "Programátorská fáza". Probíhalo i jednotkové testování? Pokud ano, jak? Které uživatelské požadavky považujete za nejvíce přínosné vzhledem k zaměření práce a jak byly tyto implementovány ve Vašem řešení? Porovnejte výsledek s triviální evidencí stavu PLC, např. v logovacích souborech či tabulkách. Proč ER diagram neodpovídá výsledné SQL databázi?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO