Výukový tutorial pro použití Arduina v robotice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření výukového tutoriálu pro využití Arduina v robotice za použití robota Trilobot. Tutoriál si klade za cíl být zaměřený na cílovou skupinu studentů ZŠ a výše se zájmem o robotiku a mikrokontrolery, ovšem bez pokročilých znalostí jejich fungování. V teoretické části budou shrnuty současné tutoriály pro platformu Arduino a podobné, spolu s návrhem přestavby robota Trilobot a návrhem tutoriálu. V praktické části bude realizováno jak vytvoření samotného robota, tak i příprava slajdů jak v českém, tak anglickém jazyce a zdrojových kódů k tutoriálu a provedení testování.
The aim of this thesis is to create an educational tutorial for using Arduino in robotics with the Trilobot robot. The tutorial aims to be focused on the target group of elementary school students and above with an interest in robotics and MCUs, but without any advanced knowledge of their operation. The theoretical part will summarize the current tutorials available for the Arduino and similar, together with the design of the reconstruction of the Trilobot robot and the design of the tutorial. In the practical part, both the creation of the robot itself and the preparation of slides in both Czech and English languages and source codes for the tutorial and testing will be implemented.
Description
Citation
BERAN, J. Výukový tutorial pro použití Arduina v robotice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-08
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V práci stručně popisujete vytvořené slajdy a doprovodný text. Mohl byste tyto výstupy práce předvést komisi a stručně popsat? Je možné připojit i jiné typy senzorů k prototypovací desce? Jaká byla hlavní motivace k vytvoření tutoriálu? Jak náročná by byla následná re-implementace k využití robota mimo laboratoř (např. přímo ve výuce na základních školách)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO