Chytré zabezpečovací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá zabezpečovaním bytov a rodinných domov pomocou technológie Bluetooth Low Energy (BLE). Cieľom práce je vytvorenie a následná implementácia zabezpečovacieho zariadenia, ktoré pomocou Bluetooth dokáže detekovať prítomnosť majiteľa. V práci sú popísané zabezpečovacie systémy, technológia BLE a mikrokontrolér ESP32. Súčasťou práce je aj vytvorenie mobilnej aplikácie, ktorá slúži na nastavenie systému a jeho správu. V práci je ďalej popísaný návrh, zostrojenie prototypu a jeho implementácia. Poslednou časťou je overenie funkčnosti, testovanie a návrh možností ďalšieho rozšírenia vytvoreného prototypu.
This thesis deals with the security of flats and houses using Bluetooth Low Energy (BLE) technology. The aim of the thesis is to develop an electronic security system for access and intrusion control exploiting the possibilities of Bluetooth Low Energy technology for improved user experience. The thesis describes security systems, BLE technology and ESP32 microcontroller. The creation of a mobile application that is used to set up the system and its management is included, as well. The thesis also describes the design, construction of a prototype and its implementation. The last part is the verification of functionality, testing and suggestions of possibilities for further improvement of the created prototype.
Description
Citation
DRAGÚŇ, P. Chytré zabezpečovací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: První odstavec sekce 6.2: Jaký smysl má zde oznámení majiteli, že musí se svým BT zařízením opustit střežený prostor, když by měl systém toto BT sám identifikovat a podle toho nastavit režim střežení? Sekce 6.2.2: "Zároveň sa očakáva, že zariadenie bude plniť úlohu servera v komunikácii." Co přesně je zde myšleno prvkem "zariadenie", které "bude plniť úlohu servera"? Jsou nějaké alternativy zabránění falešné detekce přítomnosti? Jak jste prováděl ověřování funkčnosti systému? Prováděl jste uživatelské testování a jakým způsobem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO