Zpracování velkých dat v oblasti Průmyslu 4.0

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvořit systém pro sběr, zpracování a uchovávání velkých dat získaných sledováním strojů v průmyslu. Výsledný systém klade důraz na snadnou škálovatelnost a rozšiřitelnost. V rámci teoretické části jsou popsána existující řešení a rozebrána problematika sběru a zpracování velkých dat. Velká pozornost je také věnována technologiím úložišť pro velká data. Praktická část se věnuje návrhu a implementaci celého systému a jeho jednotlivých částí, stejně jako následnému testování a konečnému vyhodnocení realizovaného řešení.
This thesis deals with collecting, processing, and storing big data obtained from monitoring industry machines. The designed and implemented system focuses on extensibility and scalability attributes of the realised solution. The survey part of the text briefly describes existing solutions and discusses collecting and processing big industrial data. A special attention is also paid to the big data storage technology. The crucial part of the thesis then refers to the design and realisation of the system and its individual components, as well as its testing and final evaluation.
Description
Citation
TRUBKA, J. Zpracování velkých dat v oblasti Průmyslu 4.0 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Která část systému byla nejtěžší na implementaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO