Rozšířená manipulace s playlisty a metadaty hudebních souborů v GMPC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom bakalárskej práce je návrh a implementácia klientskej aplikácie pre hudobný server Music Player Daemon (MPD), ktorá umožňuje editáciu lokálnych hudobných súborov a sťahovanie dát z internetových služieb. Súčasne poskytuje špeciálne operácie s playlistmi a získanie tempa zo skladby. Samotnému návrhu aplikácie predchádza teoretický rozbor, ktorý zahrňuje popis metadát, formáty hudobných súborov a rozbor MPD a GMPC. V posledných kapitolách práce je opis riešenia aplikácie zakončený vyhodnotením výsledkov.
The aim of the bachelor thesis is to design and supplement a client application for the music server Music Player Daemon (MPD), which allows editing local music files and downloading data from internet services. Along with provide extraordinary operations with playlists and extracts tempos from songs. Before solution of application, we can find  theoretical analysis, which includes a description of metadata, music data formats and an analysis of MPD and GMPC. In the last chapters of the work is a description of the application solution ending with the evaluation of the results.
Description
Citation
ADAMEC, J. Rozšířená manipulace s playlisty a metadaty hudebních souborů v GMPC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Proč neumíte přidávat do playlistu i více skladeb najednou? Co znamená parametr "sc=0.75" v algoritmu pro výpočet BPM?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO