Automatizované rozvrhování v průmyslové výrobě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tématem automatizovaného rozvrhování v průmyslové výrobě. Problém je formálně popsaný matematickým modelem Resource Constrained Project Scheduling Problem. Na základě tohoto modelu byl vytvořený systém na rozvrhování, který využívá optimalizátor založený na principu Genetických algoritmů. V části práce o testování se věnuje využití systému nad vybraným reálným výrobním podnikem. Výsledný systém umožňuje i vykreslovat rozvrh v podobě Ganttova diagramu.
Thesis deals with a problem of automated planning and scheduling in manufacturing. Problem is formally defined by mathematical model Resource Constrained Project Scheduling Problem. Based on this model scheduling system was developed, which is using the optimizer based on Genetic algoritms. Developed system was then tested in real manufacturing. System can also visualize schedules in form of Gantt chart.
Description
Citation
BUCHER, M. Automatizované rozvrhování v průmyslové výrobě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Při vyhodnocování testování používáte pojem "dostatečně kvalitní řešení" bez bližšího vysvětlení. Upřesněte tento pojem v kontextu experimentů a požadavků reálné výroby. Je možné, zejména z časových důvodů, v praktickém nasazení zkoumat různé konfigurace algoritmů pro nalezení lepšího řešení? Podle bodu 2 zadání jste měl do modelu zahrnout i potřeby rozvrhování na personál a materiál. V textu jsem zmínky o lidských a materiálových zdrojích v modelu nenašel, v závěru píšete o možném rozšíření o plánování lidských zdrojů. Uvažuje váš model s těmito zdroji?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO