Návrh pracoviště na přerovnání dílů z palet do rámů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem pracoviště na překládání hlav vysokotlakých čerpadel z palet do rámů ve firmě Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. Nejdříve je uvedeno seznámení s firmou, jejími výrobky a dále je přiblížena hlava vysokotlakého čerpadla, se kterou se manipuluje. Následně je vypracován průzkum současného trhu v oblasti automatizace, robotiky a průmyslového zabezpečení. Dále je sepsána analýza současného pracoviště a popsána typovost jednotlivých komponent. Následuje návrh variant možných řešení realizace a jejich popis. K výběru nejvhodnější varianty je využito multikriteriální metody. K vítězné variantě je následně vypracován podrobný konstrukční koncept pracoviště, který je na závěr zhodnocen z technického a ekonomického hlediska.
The bachelor thesis deals with a workplace design for rearrangement of high-pressure pump heads from pallets to frames at Bosch Diesel s.r.o. in Jihlava. Firstly, the introduction of the company with its products is mentioned and a closer look at the handled head of the high-pressure pump is given afterwards. This is followed by a research of a current market in the field of automation, robotics and industrial safety systems. Furthermore, there is a compiled analysis of the current workplace and the description of type spectrum of individual components. The followings are designs of possible implementation solutions and their description. A multicriteria method is used to select the most suitable variant. For the winning variant, a detailed design concept of the workplace is developed, and this is finally evaluated from a technical and economic point of view.
Description
Citation
NĚMEC, D. Návrh pracoviště na přerovnání dílů z palet do rámů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma "Návrh pracoviště na přerovnávání dílů z palet do rámů". Student úspěšně zodpověděl otázky oponenta. Otázky komise: Jaké jste zvolil váhy pro jednotlivé kritéria? Jakým způsobem jsou skládány překladače Jak je zajištěno že se obsluha nedostane do kontaktu s robotem? Student úspěšně odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO