Design briketovacího lisu kovových třísek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá designem briketovacího lisu kovových třísek a reaguje na nekomplexnost řešení současných produktů. Cílem je zvýšení atraktivity stroje a s tím spojené zlepšení povědomí o tomto zařízení a jeho ekologickém i ekonomickém přínosu. Práce klade důraz na zachování funkčnosti a zohlednění ergonomie i bezpečnosti stroje.
This dissertation deals with design of briquetting press of metal splinters. Dissertation reacts to non-complexity of solutions of present products. Goal is to raise the attractivity of the machine and related increase in awareness of this machine with ecological and economic benefits. Dissertation emphasizes preservation of functionality, consideration of ergonomics and safety of the machine.
Description
Citation
MATUŠKOVÁ, A. Design briketovacího lisu kovových třísek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) Mgr.A Martin Tvarůžek (člen) prof. akad. soch. Peter Paliatka, ArtD. (člen) Ing. David John (člen) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a zodpověděla dotazy. Otázky oponenta: Uvažovali ste o častých poškodeniach zariadení (procesne sekundárnych vo výrobnom procese – s pomocnými úlohami) od logistiky, manipulačných zariadení, údržby primárnych technológii a pod.? Ako by ste chránili kryty navrhnutého zariadenia? ZODPOVĚZENO Otázky komise: 1. Ing. John- Z čeho jste vycházela při určení výšky stroje nereflektující výšku vynašeče? ZODPOVĚZENO 2. Ing. John- Rozměry pístu a násypky jste převzala? ZODPOVĚZENO 3. MgrA. Tvarůžek- Proč nebyly zmíněny cílové skupiny a jejich konkrétní činnosti při práci a se strojem a jeho servisování? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 4. Doc. Křenek- Otázka na barevnost a možnost barevných akcentů. ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 5. Proč není tvar násypky akcentován v celkovém tvarování? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 6. Prof. Hartl- Proč má násypka komplikovaný tvar a není použito jednodušší tvarování? ZODPOVĚZEN 7. Doc. Surman- Kompozičně spolu jednotlivé části nekorelují, proč madla a průhledy proporčně nevycházejí z celku? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO