Design antigravitačního trenažéru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na design vodních antigravitačních trenažérů, který je u současných produktů nevyhovující a má nedostatky z hlediska ergonomie. Návrh designu přístroje zohledňuje propojení s vodou a člověkem, také dbá na ergonomické požadavky všech uživatelů. Design výrazně ovlivnila volba materiálů, které umožnily oblé tvarování přístroje. Technickou inovací je zabudovaná nájezdová rampa pro vozíčkáře. Přístroj je víceúčelový, vhodný pro celou řadu pacientů a sportovců. Díky zabudované rampě se výrazně zmenšil potřebný prostor pro umístění trenažéru.
The diploma thesis is focused on the design of water antigravity treadmill, which is unsatisfactory for current products, and has shortcomings in terms of ergonomics. Design of the device takes into consideration the connection between water and man and, also the ergonomic requirements for all users. The design was significantly influenced by the choice of materials, which enabled round shaping of the device. A technical innovation is the built – in wheelchair access ramp. The device is multi – purpose, suitable for a wide range of patients and athletes. Thanks to the built – in ramp, space requirements had been significantly reduced.
Description
Citation
CRHOVÁ, V. Design antigravitačního trenažéru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) Mgr.A Martin Tvarůžek (člen) prof. akad. soch. Peter Paliatka, ArtD. (člen) Ing. David John (člen) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a zodpověděla dotazy. Otázky oponenta - doc. Jelenčík: 1. V akom časovom limite sa dokáže vyprázdniť zariadenie v prípade náhleho kolapsu pacienta ? ZODPOVĚZENO 2. Ako sa manipuluje s kľučkou na dverách a ako je zabezpečené dotiahnutie dverí aby dokázali odolať tlaku vody ? ZODPOVĚZENO 3. Nejsou nerezové profily rámu subtilní? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO Otázky komise: 1. doc. Křenek - Madla budou z jakého materiálu? ZODPOVĚZENO 2. doc. Křenek - Proč jsou na madlech tak malé rádiusy, které nepůsobí integrálně? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 3. doc. Surman - Bylo by možné vyrobit detail ohybu u nerezového pilíře? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 4. doc. Jelenčík - Jsou ostré hrany technologicky výhodné? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 5. doc. Jelenčík - Proč je ovládací zařízení/panel nad hlavou sedícího pacienta? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 6. prof. Hartl - Jaký je objem vody v zařízení? ZODPOVĚZENO 7. prof. Hartl - Bočnice jsou z jakého materiálu? ZODPOVĚZENO 8. prof. Hartl - Jak jsou skleněné panely zasazeny do rámu? ZODPOVĚZENO 9. prof. Hartl - Je součástí zařízení kompresor? ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO