Konstrukce pera s utajeným snímáním behaviorálních vlastností podpisu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá konstrukcí pera pro skryté snímání behaviorálních vlastností podpisu. Navržený systém umožňuje bezdrátové snímání dynamických vlastností podpisu v reálném čase, včetně provedení záznamu. Ke snímání těchto vlastností jsou využity inerciální senzory a tlakový snímač. V rámci práce byla navržena speciální deska plošných spojů, okolo které byl postaven model pera. Pro interakci s perem a prezentaci dat byla vyvinuta počítačová aplikace. Přijatá data jsou dále zpracovávána pro rekonstrukci pohybu pera pisatelem. Ke komunikaci s perem je využita technologie Bluetooth Low Energy.
This thesis deals with the construction of pen for hidden acquisition of behavioral signature samples. The proposed system provides realtime data acquisition with recording possibility. Signature samples are acquired using inertial sensors and pressure sensor. The custom printed circuit board with pen model have been developed. The special application has been developed for pen control. Received data are further processed for pen movement recognition. Bluetooth Low Energy has been used for communication and data transfer.
Description
Citation
MÜLLER, D. Konstrukce pera s utajeným snímáním behaviorálních vlastností podpisu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Kde lze reálně vytvořené pero využít? Jaké je cílené odvětví? Co by bylo potřeba upravit pro ukládání celých zapsaných slov? Jaké přesnosti odhadujete, že s těmito senzory můžete dosáhnout? Srovnával jste vaše řešení se statickými čtečkami podpisů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO