Návrh uspořádání vozidlového přístrojového panelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá přístrojovým panelem automobilů. Pojednává o tom, k čemu panel slouží, jaký byl jeho vývoj, jaké typy existují nebo jakou formou jsou řidiči podávány informace. Dále pojednává o tom, na co je třeba se zaměřit při návrhu přístrojového panelu a jak při návrhu postupovat. Poslední část se zabývá mým konceptem přístrojového panelu a možnými inovacemi.
Bachelor thesis deals with car dashboard. Thesis is about what is the purpose of dashboard, what was its development, what types of dashboard exist or form in which the information is transmitted to the driver. Also it’s about what to focus on and how to do the design. The last part is about my concept of dashboard and about possible innovations.
Description
Citation
JANHUBA, T. Návrh uspořádání vozidlového přístrojového panelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Michal Janoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student seznámil zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. Oponent navrhl práci na důkladné přepracování a nepokládá doplňující otázky: Dále byly členy komise studentu položeny následující otázky: 1) V prezentaci uvádíte Váš koncept. Na všech obrázcích je však logo Porsche. Nejedná se tedy jen o návrh a koncept firmy Porsche? Hodnocení odpovědi: zodpovězeno 2) Jaké další úpravy jste provedl na prezentovaném konceptu? Hodnocení odpovědi: zodpovězeno 3) Jaké jsou legislativní požadavky na přístrojový panel vozidla? Jak je definována velikost kontrolek? Jmenujte pět povinných kontrolek z hlediska české legislativy. Hodnocení odpovědi: nejasná odpověď 4) Jak řešíte problematiku silného slunečního záření? Hodnocení odpovědi: částečně zodpovězeno 5) Budou se v budoucnosti měnit požadavky na přístrojový panel vzhledem k nástupu autonomních vozidel? Nemělo by se u autonomních vozidel používat i jiných řežimů, než jen zobrazovacích? Hodnocení odpovědi: částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO