Návrh zásobníku pro sypké materiály

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Podstatou této diplomové práce je provést konstrukční návrh hlubokého zásobníku pro sypké materiály. V práci je proveden rozbor volby typu a konstrukce zásobníku, návrh hlavních rozměrů a pevnostní výpočet zásobníku. Dále jsou popsány aktivní a pasivní stavy napjatosti materiálu při plnění a vyprazdňování zásobníku. Práce se zabývá vznikem vzpěrné klenby při vyprazdňování a způsoby jeho odstranění. Jsou zde také popsány různé možnosti úprav a vybavení zásobníku v souvislosti s druhem materiálu.
The principle of this thesis is to design of the silo for bulk materials. In the thesis is there an analysis of the choice of type and construction of the silo, design of main dimensions and strength calculation of the silo. Then there is described active and passive stress state of the silo and their influence on filling and emptying. The thesis deals the possibility of the formation of buckling vault (bridging) during emptying and ways to solve it. There are also described various possibilities of modifications and equipment of the silo in relation to the type of material.
Description
Citation
KADYRGOZHIN, Y. Návrh zásobníku pro sypké materiály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Diplomant prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Pevnostní výpočet zásobníku dle Eurokód 3 (ČSN EN 1993-4-1). Zodpovězeno 2) Sypný úhel, definice, vztah k součiniteli vnitřního tření, faktory ovlivňující jeho velikost. Zodpovězeno 3) Ochrana zásobníku proti zkroucení vlivem podtlaku. Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO